+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Oriental Chevron

Un duplex din București ca o declarație de dragoste pentru parchetul Chevron, acel model clasic și atemporal de pardoseală. Alături de cromatica plăcută și texturile confortabile de catifea și stejar, creează o amenajare imposibil de ignorat.
  • Client
    Tânără de 40 de ani
    cu o fetiță
  • Finalizare
    2020
  • Tip proiect
    Design interior
    apartament duplex
  • Designer
    Roxana Revin
    & Alexandru Bucur
  • Foto
    Vlad Crețeanu
    & Anatol Strună
  • Apariții media
    Album "Lifestyle
    Design Interior"
    2021
    Lovedeco.ro

Proiect publicat de Lovedeco.ro

Apartamentul cu două niveluri are o suprafață de 134 metri pătrați. Proprietara, o tânără de 40 de ani cu o fetiță de patru ani, l-a cumpărat în 2019 la gri, nefinisat – fără gresie, parchet sau uși. Pentru amenajare, i-a ales pe arhitectul Alexandru Bucur și arhitecta Roxana Revin de la Interiology, care au lucrat douăsprezece luni pentru a duce proiectul la final.
Bugetul investit a fost de aproximativ 100.000 euro.

Influențele orientale reprezintă un laitmotiv al proiectului. Totul a pornit de la un Sari adus de beneficiară din India, pe care l-au integrat pe tăblia patului, în dormitorul matrimonial. Din el s-au inspirat și pentru zona de zi, unde scările sunt delimitate printr-un panou traforat din MDF, cu motive geometrice orientale. Aceleași desene sunt reluate pe ușa de sticlă de la bucătărie și pe fronturile mobilierului din zona ferestrei.
O altă sursă de inspirație pentru amenajare o reprezintă obiectele de familie pe care proprietara a dorit să le păstreze în noua casă: comoda TV din lemn masiv de la bunici a fost recondiționată și integrată în living, iar mașina de cusut Singer a devenit cadru pentru o măsuță, în dormitor.

Livingul emană o atmosferă caldă și relaxantă, datorită texturilor moi de catifea folosite pentru canapea, tabureți, banchetă și scaunele de dining, toate lucrate pe comandă de Crisa’s Home. Diningul l-au gândit ca pe o alveolă și l-au amplasat în colțul de la geam.

Din punct de vedere cromatic, nuanțele pastelate de turcoaz se îmbină cu cele de roz prăfuit.

Bucătăria este simplă, cu un mobilier minimalist alb cu nuanțe calde de lemn. Mânerele negre tip gola sunt pete de accent, alături de faianța cu iz oriental. Un front deservește zona de gătit și depozitare, cu plită, blat de lucru, cuptor la semiînălțime, iar partea opusă conține chiuveta, mașina de spălat vase și un blat de lucru suplimentar, ce coboară într-o banchetă.

În toate băile, arhitecții au regândit complet pozițiile lavoarelor, dușului, toaletelor, pentru a optimiza la maxim spațiile.

„Inițial, toaletele erau așezate frontal, le vedeai când intrai pe ușă, ceea ce era absolut ridicol. Mutarea acestor instalații sanitare a reprezentat o adevărată provocare pentru instalator. Ca sa mascăm numeroasele țevi și scurgeri apărute, am creat paravane și nișe de care ne-am folosit în design: le-am transformat în nișe iluminate, scafe, rafturi de depozitare”, precizează Alexandru.

La etaj, dressingul creat prin micșorarea dormitorului creează împreună cu baia și dormitorul matrimonial acel ansamblu necesar în zona de noapte, care nu fusese prevăzut în planul dezvoltatorului.

Dormitorul e personalizat la maxim prin tăblia-sari, măsuța-mașină-de-cusut și corpurile de iluminat orientale, ce filtrează misterios lumina. Baia matrimonială are ca accent o nuanță vie de turcoaz, aleasă de proprietară. Inițial baia avea o lățime de 1,30 metri, dar după modificări s-a creat suficient loc pentru o cadă de 1,8 metri.

Tot la etaj se află dormitorul fetiței cu baie proprie. Camera se conturează în jurul ideii de casă cu acoperiș – element ce se regăsește atât la dulapul ce integrează patul suspendat cât și la zona de birou. Cromatica de aici are nuanțe pastelate de roz prăfuit, completate de alb și negru, combinație reluată în baie. Locul de joacă se află sub pătuțul suspendat.
În camera fetiței, leagănul suspendat de grindă servește ca loc de relaxare.

Baia ei a pornit de la desenul cu fațade din Amsterdam, realizat de o membră a familiei, studentă la arhitectură. L-au printat pe sticlă și l-au montat pe peretele căzii, iar forma căsuțelor au reluat-o în mobilierul din baie. Gresia hexagonală accentuează caracterul jucăuș al spațiului, iar la ieșirea din baie se îmbină cu parchetul Chevron.