+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Amenajare vilă la Constanța

O vilă achiziționată în 2015, cu o suprafață de aproximativ 230 metri pătrați și cu o dispunere pe parter, etaj și mansardă. Casa fusese amenajată de foștii proprietari, iar noii proprietari au hotărât să apeleze la serviciile unui profesionist care să-i ajute să contureze căminul mult visat.
 • Client
  Familie
 • Finalizare
  2016
 • Tip proiect
  Design interior
  vilă P+1+M
 • Designer
  Alexandru Bucur
 • Apariții media
  Revista
  "Casa mea" mai 2017
  Povesteacasei.ro

Proiect publicat de Povesteacasei.ro

Am regândit aproape complet amenajarea, începând cu parterul - un open space generos care era disfuncțional. Locul de luat masa era amplasat în bucătărie, lângă televizor, ceea ce lăsa spații valoroase nefolosite și dădea naștere unor circulații nefericite. Proprietarii au fost implicați activ în proiect și au participat la toate fazele șantierului, s-au implicat în alegerea materialelor și au făcut numeroase vizite la furnizorii din București. În felul acesta m-au ajutat să înțeleg cât mai bine ce își doreau și astfel a rezultat o amenajare din care au simțit că au făcut parte și care îi reprezintă.

Am acordat o importanță sporită diningului, conturat acum ca o funcțiune de sine stătătoare, cu o masă mare de 12 persoane - familia primește des vizite de la rude și prieteni. Candelabrul și scafa de deasupra, accentuată cu vopsea decorativă, împreună cu tabloul cu motiv marin (realizat de Anca Suiugan) pun în valoare acest spațiu. În bucătărie am păstrat un loc pentru mic dejun, înalt, cu scaune de bar. Bucătăria are mobilier în formă de L și o amenajare modernă, cu electrocasnice incorporate pentru a crea o unitate la nivel vizual. În contextul cromaticii întunecate din restul spațiilor, nuanțele deschise o fac să fie percepută ca o oază de lumină. Zona de socializare vine în completarea diningului, fiind separată vizual datorită poziționării canapelei.

Decorul a fost conturat într-un stil clasic, cu accente elegante specifice: ancadramente, cornișe, tencuieli decorative, console din fier forjat cu accente de auriu mat. Nuanțele calde, tapetul și iluminatul cu spoturi LED ascunse în plafoane conturează un sentiment plăcut de „acasă”. Canapelele și fotoliile din amenajare sunt realizate pe comandă de Crisa's Home. Alegerea unei nuanțe de gri cu tentă olive pentru parchet pune în valoare stilul conturat în amenajare, și dialoghează cu tâmplăria și scările păstrate din vechiul decor. Casa beneficiază de încălzire în pardoseală, iar parchetul este unul dublu stratificat, modelul Oak Stone de la Kährs.

Etajul este dedicat zonei de noapte și băilor. Dormitoarele preiau tematica abordată în spațiul de zi, mizând pe confort și eleganță. Fundalul neutru a permis inserarea unui finisaj din plută naturală pe perete, creând astfel o zonă de accent. Aici, influențele clasice sunt inserate prin mobilierul din lemn masiv. Mansarda a fost amenajată ca apartament pentru oaspeți, cu deschidere spre o terasă imensă cu vedere spre mare. Amenajat în stil bistro, spațiul pare mai aerisit și mai luminos, precum un apartament destinat vacanțelor.

Băile au fost refăcute cu piatră naturală, travertin, lemn și plăci glazurate colorate cu aer mediteranean.