+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Apartament 2.0

De la un apartament învechit, la cele mai noi finisaje din domeniu.
 • Client
  Proprietar 50 ani
 • FINALIZAT
  2020
 • TIP PROIECT
  Renovare apartament
  în bloc comunist
 • Designeri
  Răzvan Dumitriu
  & Alexandru Bucur
 • foto
  Vlad Crețeanu
 • Apariții media
  Album Ideal Decor 2021
  Lovedeco.ro
  Povesteacasei.ro
  Adevarul.ro

Articol publicat de Lovedeco.roAdevarul.ro si Povesteacasei.ro,

În 2019, proprietarul unui apartament vechi cu trei camere din București ne-a contactat pentru a-l ajuta să renoveze spațiul cu cele mai noi materiale existente pe piață: microciment, leduri, sticlă vopsită, pardoseală epoxidică. Am implementat o transformare totală, în urma căreia spațiul a devenit de nerecunoscut.

Șantierul a presupus decopertarea totală a finisajelor, șapelor, tencuielilor, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare. Cum apartamentul e situat la ultimul etaj, avea multe țevi pe tavan, de la încălzirea blocului, prin urmare am fost nevoiți să construim tavane false pentru a le masca.

Provocarea majoră a proiectului a constat în reconfigurarea spațiului. Deși camerele erau delimitate deja de pereți, felul în care am ales să creăm noi nișe, să mutăm frontul bucătăriei și să o deschidem către hol pentru o perspectivă mai spectaculoasă la intrare, faptul că am regândit baia mică, toate acestea au schimbat radical aspectul interiorului. 

În ceea ce privește designul de interior, proprietarul a vrut un spațiu modern, spectaculos, cu lumină rece cât mai multă. Nu a vrut gresie, faianță sau parchet, ci pardoseală din rășină epoxidică lucioasă, chiar și pentru cele două balcoane. Și-a dorit cât mai multe suprafețe lucioase, care să reflecte din plin lumina: placări cu sticlă vopsită pentru pereți, blat din sticlă pentru barul din living. Am folosit în total nu mai puțin de cincizeci de metri liniari de bandă led, care se reflectă în suprafețele lucioase și se multiplică.

Citește toată povestea acestei renovări pe Lovedeco.ro.

 
A