+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Apartamentul ca o vacanță

Beneficiarul s-a îndrăgostit de terasa acestui apartament încă dinainte ca imobilul să fie ridicat. Și-a dat seama din planuri de potențialul creării unei locuințe care să devină ca o vacanță continuă.

Proiect publicat în albumul „Lifestyle Design Interior 2022” și prezentat în cadrul emisiunii Casa Magazin, Digi24.
 • Client
  Familie cu
  2 copii
 • FINALIZAT
  2021
 • TIP PROIECT
  Apartament în bloc nou
  la mansardă
 • DesignerI
  Roxana Revin
  & Alexandru Bucur
 • foto
  Vlad Crețeanu
 • Apariții media
  Album "Lifestyle
  Design Interior" 2022,
  Casa Magazin, Digi24
  Lovedeco.ro

Proiect publicat de Lovedeco.ro

La acest proiect, am fost contactat la momentul în care blocul era în construcție, de aceea am putut interveni în toate fazele: de la șape la compartimentare, pozițiile instalațiilor, etc. Am putut influența toată configurația apartamentului de 94 mp și a terasei.

Terasa de 150 mp

În această locuința, tereasa este, fără îndoială, piesa de rezistență. A fost de altfel și motivul achiziției spațiului. Aici, familia își petrece majoritatea timpului împreună. Am gândit interiorul, mult mai intim, ca pe o continuare firească a acestei terase. Citește aici mai multe despre terasa ca o grădină.

Un open space cu accente industriale

În planul inițial, apartamentul avea doar două dormitoare, care nu erau suficiente pentru familia cu doi copii adolescenți. Din acest motiv, am transformat bucătăria prevăzută în plan în dormitor pentru unul dintre copii, iar livingul a  devenit open space cu bucătăria.

Zona de zi asigură un efect vizual de impact chiar de la intrarea în apartament, când ți se dezvăluie privirii încăperea delimitată de terasă printr-un perete de sticlă imens. Iluzia este de spațiu continuu, unitar.  Am ales finisaje naturale, ca lemnul de stejar, iar pentru accent am folosit inserții de metal negru, gresie hexagonală alb/negru și fronturi turcoaz pentru mobila de bucătărie.

Înălțimea și forma acoperișului ne-au inspirat să creăm un tavan cu o formă 3D, organică, din lamele de lemn stratificat. Am lucrat mai mult de o săptămână la proiectarea lui, alaturi de producător. Întâi am realizat modelarea digitală 3D pentru a obține formele organice dorite, apoi am redesenat fiecare lamelă în parte, transpusă în 2D, pentru execuție. Lamelele au fost debitate la CNC. Efectul creat de tavan și ghirlandele luminoase este exact cel de vacanță, dorit de beneficiar.

Tencuielile decorative cu aspect de învechit îmbracă pereții livingului și dau de asemenea un efect de contrast cu elementele noi ale amenajării. Între living și zona de dormitor matrimonial, am montat o ușa glisantă din metal, cu aspect de ușă de hambar. În micul hol de trecere, am amenajat un dressing, deoarece în planul inițial nu era prevăzut acest spațiu absolut necesar.

În toată casa, parchetul este din lemn stratificat cu aspect de dușumea ușor afumată. L-am montat în lungul terasei, în același sens cu pardoseala de deck de pe terasă, pentru a sublinia unitatea dintre interior și exterior.

Turcoaz vs. negru în bucătărie

Bucătăria are o alură industrială; este simplă, dar de impact. Mobilierul are formă de L, iar insula servește și ca loc de luat masa. Am ales un blat extensibil, pentru a crea loc pentru mai multe persoane la masă. Fronturile de mobilier sunt vopsite în alb și turcoaz, iar deasupra am gândit o structură metalică neagră cu polițe din lemn. Aceasta completează forma acoperișului și creează spațiu în plus pentru depozitare.

Blatul bucătăriei l-am finisat cu microciment, același finisaj folosit și pentru blatul insulei. Tejgheaua de stejar a insulei are frezate în interior încărcătoare wireless pentru telefoane.

Ușile reprezintă elemente de efect în amenajare. Toate ușile, și cele interioare și cea de la intrarea în casă, au fost realizate pe comandă cu panouri de lemn stratificat acoperit cu furnir cu noduri, puternic periat și afumat, pentru o alură cât mai brută și industrială.

Ce provocare au impus băile

Cele două băi au suprafețe mici și înălțime redusă, aflându-se sub șarpantă, așadar a trebuit să le gândim la maximul de eficiență. Având și tavanul înclinat dat de forma acoperișului, am avut zone în care nu aveam înălțimea suficientă pentru a sta în picioare: în una din aceste zone am introdus cada.

Pentru coerență vizuală, am folosit același tip de gresie în toată casa, atât pentru pereți cât și pentru pardoseală. Gresia hexagonală alb-negru „iese” din cele două bai în hol și se îmbină cu parchetul. Dată fiind forma hexagonală a plăcilor, a fost o reală provocare să reușim să montăm o pardoseală continuă, care să iasă din ambele băi și să se îmbine perfect, fără întreruperi, în zona de hol. În plus, modelul de pe pardoseala din băi se continuă uniform cu cel de pe pereți. Aceleași hexagoane reapar pe pardoseala din zona de bucătărie, îmbinate și aici perfect cu parchetul din lemn. 

Sfat pentru a îmbina gresia hexagonală cu parchetul

Știu că trecerea dintre gresie și parchet poate da mari bătăi de cap montatorului.

 • Pentru a face îmbinarea între gresie și parchet, este absolut necesar ca atât gresia cât și parchetul să fie lipite cu adeziv și tăiate foarte precis, pentru a evita profilele de pardoseală.

Somn sub fereastra de mansardă

Unul dintre dormitoare are o înălțime mare și aici am putut crea o zonă de dormit sus, „la etaj”, sub o fereastră de mansardă, accesibilă printr-o scară metalică. Ferestrele de mansardă nu erau prevăzute în proiectul propus de dezvoltator, și au adus un mare plus amenajării.

Prin crearea unei supante pentru dormit, am lăsat liberă zona inferioară, unde am amplasat un birou și dulapuri.

Al doilea dormitor al copiilor are o imagine mediteraneană, dată de cromatica alb și bleu. Am folosit aceeași tematică, a patului la înălțime, de unde poți vedea cerul printr-o fereastră de mansardă.

Toate elementele metalice, structurile, treptele, bibliotecile, ușa de hambar, au fost fabricate la Atelierele Bogman.

Lămpi : Azabak

Uși: Pan Prodcom