+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Apartamentul cu sac de box

Un apartament de burlac din Militari are sac de box în living și pasteluri în bucătărie.
 • Client
  Tânăr burlac
 • FINALIZAT
  2019
 • TIP PROIECT
  Apartament
  în bloc nou
 • DesignerI
  Roxana Revin
  & Alexandru Bucur
 • foto
  Vlad Crețeanu
 • Aparitii media
  Designist.ro
  Lovedeco.ro

Proiect publicat de Designist.ro si Lovedeco.ro

Când intri în livingul lui George, sacul de box agățat de tavan îți indică imediat că te afli într-un apartament de burlac. Stickerul cu Muhammad Ali, peretele acoperit de cărămidă și rafturile metalice întăresc senzația de „teritoriu masculin”.  

Apartamentul are două camere, e decomandat, are o suprafață de 50 mp și e format din living, dormitor cu balcon, baie și bucătărie. Proiectul a fost preluat de la stadiul de apartament vândut de dezvoltator, la roșu. Pentru optimizarea bugetului, am ales gresia, faianța, parchetul și ușile din lista de propuneri a dezvoltatorului, mergând pe o cromatică neutră, de griuri și bejuri. 

Piesa de rezistență din living e sacul de box suspendat de tavan, plasat lângă un sticker de perete cu silueta lui Muhammad Ali, care să-l inspire pe George atunci când se antrenează. Am redesenat și vectorizat stickerul după o ipostază celebră a boxeurului.

Sacul de box are 40 kg, așa că prinderea lui în tavanul de rigips a fost o provocare. Am străpuns plafonul până la placa de beton, printr-o piesă lungă metalică, iar pentru a amortiza zgomotele create de lovirea sacului de box, am aplicat garnituri de cauciuc și bureți de-a lungul acestuia.

Am placat cu cărămidă aparentă de la Brikston  peretele din spatele sacului de box. Plăcile s-au montat pe perete de rigips, e foarte important să fie montate pe o suprafața dreaptă, curată, pentru a oferi efectul final dorit. Chitul de rosturi se dă într-un strat gros și după ce se usucă se freacă toată suprafața cu o perie, ca să se obțină acest rezultat.

Corpurile suspendate metalice mențin nota industrială a decorului. Pe peretele opus, cel cu zona media, am creat multă depozitare mixată: spații deschise pentru cărți și zone închise cu uși. Am mascat radiatorul și aerul condiționat, prin corpuri create pe comandă la Ovidius Design Mob și o comodă industrială Mobexpert pentru sistemul audio.

Am ales o canapea extensibilă de la Euromobila. Cum lipsa spațiilor de depozitare din casă era o problemă, am montat un dulap și în living. L-am făcut pe comandă, cu uși placate cu oglindă fumurie, care să-l împiedice să arate prea masiv.

Bucătărie pastelată

Beneficiarul gătește ocazional, așa că și-a dorit o bucătărie „ca la carte”. Problema era spațiul mic, de doar 7 mp. A trebuit să eficientizăm pe cât posibil spațiul redus al bucătăriei, ca să încapă un frigider neincorporabil destul de masiv, chiuveta, plita, cuptorul, centrala termică, filtrul de apă, blatul de lucru și locul de luat masa. Datorită formei pătrate a bucătăriei, am gândit o mobilare pe trei laturi, cu un blat cu dublu rol în zona ferestrei - loc de luat masa dar și spațiu de lucru. Astfel, George se poate bucura de peisaj în timp ce își savurează cafeaua de dimineață sau lucrează.

Frounturile din MDF, frezate pentru un aspect ușor clasic, sunt vopsite într-o nuanță de bleu pastel care se găsește și în dormitor, ceea ce creează continuitate în amenajare.

Dormitor bleu, minimalist

Dormitorul are o latură de 5 metri și una de 2,3 m, așa că am propus o tăblie joasă din lemn, care se întinde pe toată lungimea camerei, ca să-i accentueze adâncimea și să mărească vizual spațiul. Fereastra mare către balcon adaugă și ea generozitate camerei.

Geroge își dorea un dormitor bleu, dar se temea să nu arate prea rece. Așa că am estompat nuanța cu plinte și rame decorative albe, plus o bună iluminare și lemn cald. 

Am completat peretele cu TV-ul și aerul condiționat cu elemente din profile decorative, în mai multe dimensiuni, care creează un joc de rame întrepătrunse, poziționate la înălțimi diferite.

Patul tapițat e realizat de Cristina Ene de la Crisa’s Home, iar tăblia din lemn de Ovidius Design Mob. Noptierele tapițate de la SomProduct contrastează cu lemnul tăbliei și creează o atmosferă primitoare. Aplicele de deasupra sunt reglabile, pentru a putea citi în pat. Draperiile sunt galben-muștar, un accent de culoare pe fundalul creat de lemn, bleu și alb.

Baia era deja mobilată de dezvoltator, așadar am intervenit doar cu decorațiuni cu tematică vegetală: mușchi cu licheni pe perete, care profită de umezeala din baie, perdea de duș, dulap suspendat din lemn natur.

Citește mai multe în articolul de pe Lovedeco.ro. 

 si