+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

București, Lună Plină

O amenajare cosmopolită, cu look de hotel, în mijlocul Bucureștiului. Ca o călătorie până la lună și înapoi.
 • Client
  Tânără
 • FINALIZAT
  2019
 • TIP PROIECT
  Apartament în bloc nou
 • Designer
  Alexandru Bucur
 • foto
  Sabin Prodan
 • Aparitii media
  Povesteacasei.ro
  Lovedeco.ro

Proiect publicat pe Lovedeco.ro și PovesteaCasei.ro.

Beneficiara acestui apartament și-a dorit o amenajare cu look de hotel, cu linii curate, spațiu de mișcare, neîncărcată vizual și cu mobilier de foarte bună calitate. Am preluat apartamentul „la alb” de la dezvoltator, însă pereții goi și grinzile foarte vizibile care fragmentau spațiul nu ne erau deloc de ajutor.

Așa că am propus un concept care mizează pe crearea unor cadre din mobilier foarte vizibile, suspendate pe pereți: cadrul TV și cel din spatele canapelei, pe lângă rolul lor de depozitare, sunt elemente de design care pun în valoare pereții, diminuând în același timp fragmentările date de grinzi. Aceste cadre se regăsesc atât în living, cât și în dormitorul matrimonial și mobilierul de bucătărie.

În living, le-am creat un fundal finisat cu vopsea decorativă cu aspect de beton. La dormitor, am ales un finisaj din MDF cu  aspect de bronz, care să creeze o atmosferă prețioasă.

Livingul a pornit de la fototapetul care dă și titlul amenajării, ce evocă misterioasa lună în toată splendoarea ei. Lucrarea creată de arhitecta Larisa Rățoi a fost printată și apoi aplicată pe perete ca fototapet. Pornind de la acest element inedit, s-a conturat un concept modern, în tonuri pudrate cu accente de albastru regal și roz pudrat. 

Pentru a infuza căldură în acest ambient alb cu marmură și accente metalice bronz, am introdus texturi catifelate, confortabile: canapeaua din catifea roz, materiale textile bleumarin și turcoaz, toate de la Crisa's Home.

Am personalizat peretele capăt de perspectivă al locului de luat masa cu obiecte ceramice create special de Mădălina Teler de la De Ceramica. Am regândit și suplimentat iluminarea cu sisteme led, spoturi pe zonele de circulație și lămpi dedicate locului de masă, atât în living cât și în bucătărie, plus o iluminare discretă, ambientală și decorativă în dormitor.

Bucătăria surprinde prin tapetul geometric, în nuanțe feminine, dar și prin mesajul artistic pe fundal negru (vopsea tablă de scris).