+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Casa H

O amenajare la care ne-am ocupat de arhitectură + design interior. Aşezată într-o suburbie a Bucureştiului, reşedinţa găzduieşte o familie cu trei copii mici. Am realizat construcţia în etape ce s-au întins pe durata a doi ani.
 • Client
  Familie cu 3 copii
 • Locatie
  București
 • Finalizare
  2016
 • Tip proiect
  Vilă
 • Arhitectură&Design
  Alexandru Bucur
 • Apariții media
  Revista "Casa Mea" mai 2017
  Emisiune "Casa CD" Prima TV, nov. 2017

Un teren îngust, cu lăţimea de 10 metri, şi trei laturi spre care se puteau face doar pereţi orbi: de la aceste premise am pornit în conceperea casei H, o locuinţă ce s-a dorit confortabilă, încăpătoare și cu multă lumină naturală.

Așezată într-o suburbie a Bucureștiului, această vilă modernă P+1+M este concepută pentru o familie cu trei copii mici. Am desenat o construcție modernă, cu linii minimaliste, pe un plan deschis. Am poziționat zona de zi - bucătărie, living și loc de luat masa - la parter, cu vedere directă către curte, iar zona de noapte la etaj. Mansarda conține un spațiu de joacă pentru cei mici. Vila are o suprafață utilă totală de 290 mp, iar una dintre temele de proiectare a fost să asigur cât mai multă eficiență și multi-funcționalitate, astfel încât nici un spațiu să nu rămână nefolosit.

Am reușit să configurăm volumele clădirii astfel încât să evităm neajunsurile unui teren îngust, ale cărui vecinătăți creează umbră în cea mai mare parte a zilei. De asemenea, a trebuit să „lipim” casa de cele trei laturi ale terenului, fără să putem avea ferestre pe aceste laturi.

Am acordat o atenție deosebită expunerii la lumină naturală, prin spații vitrate mari, care facilitează comunicarea între curte și zonele de zi din parter. Am obținut aceste avantaje printr-o diferență de nivel redusă între exterior și interior și o terasă-tampon, decupată sub nivelul etajului. Potrivit dorinței clienților, am acordat zonei de bucătărie-dining-terasă o importanță mai mare decât livingului. Din acest motiv, am așezat zona în partea din față a parterului, ea fiind partea cea mai accesată a casei. Livingul, mai intim, este rezervat cititului și activităților de relaxare. La ultimul nivel, casa beneficiază de o terasă descoperită care oferă o perspectivă plăcută.

Am finisat fațada casei cu lemn de larice, care scoate în evidență jocul dintre masivitatea etajului și transparența parterului, creează o atmosferă intimă în curte și o prezență deosebită către stradă.