+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Kwizda Agro Romania

În 2022, am amenajat noul birou Kwizda Agro Romania, amplasat într-un spațiu de 800 mp din clădirea Park Avenue, în Piața Aviatorilor din București.
Sunt o companie internațională cu o istorie semnificativă în domeniul agro, specializată în produse de protecție a plantelor, atât pentru agricultura convențională cât și pentru cea ecologică. Filiala din Romania este în plină dezvoltare și, datorită rezultatelor excelente în cei 11 ani de când activează, în 2022 s-au extins într-un birou mai amplu, care s-a dorit amenajat pe măsura noului statut.

 • Client
  Companie
 • Finalizare
  2022
 • Tip proiect
  Design interior
  sediu companie
 • Designer
  Alexandru Bucur&
  Hajni Ilyes
 • Foto
  Vlad Crețeanu
 • Apariții media
  Casa Magazin, Digi24
  Officesnapshots.com
  Lovethatdesign.com

Proiect publicat de platformele internationale de design interior Office Snapshots si Lovethatdesign.

O firmă din domeniul agro te poate duce cu gândul la fermieri, oameni în cizme de cauciuc, tractoare. Ei bine, după cum aveam să descoperim când am început proiectul, ceea ce fac ei este dus la un alt nivel. Produsele lor se folosesc de știință și tehnologie, de chimie, toate acestea completându-se cu partea umană, contactul „la firul ierbii” cu fermierii. Beneficiarii au dorit să redăm toate aceste informații într-o amenajare care să îi facă pe colegi să vină cu drag la birou. Prin urmare, elementele pe care le-am urmărit în amenajare sunt un mix de materiale naturale și verdeață care, opuse tehnologiei, au răspuns dorinței de a da o notă cât mai personală și caldă birourilor.

Ce am modificat la spațiul existent:
Echipa ocupa deja jumătate din etaj, dar spațiul devenise insuficient și au decis să închirieze întreg etajul. Am modificat aproape complet spațiul, astfel încât a devenit de nerecunoscut pentru cei care îl cunoșteau: în loc de birourile mici și închise, cu mulți oameni, am creat spații largi, deschise, luminoase, prietenoase, cu zone flexibile pentru lucru individual sau în grup, zone de interacțiuni și socializare.

„Percepția noastră asupra spațiului de lucru s-a schimbat în ultimul timp, așa că astăzi vorbim de birouri flexibile. Nu mai trebuie să fii legat de o masă, poți oricând să îți iei laptopul și să lucrezi într-un loc mai relaxat sau mai intim”, este de părere arhitectul Alexandru Bucur, coordonatorul proiectului.

Cum arată acum spațiile comune:
Am creat un „traseu” pornind din zona de recepție, folosindu-ne de o lampă organică ce te „plimbă” prin spațiu către zonele importante: săli de meeting, sala de conferințe, zonele de interacțiune, spotul interactiv, bucătărie și terasă. E un traseu interactiv, deloc monoton, fiecare element întâlnit îți transmite ceva: mesajele din neon și lămpile albastre îți trezesc simțurile, plante agățătoare îți dau o stare de bine, fototapetul cu aspect retro îți șoptește câte ceva despre momentele-cheie din istoria companiei.

La nivel cromatic, neonul și textilele albastre creează o legătură cu culoarea brandului, în timp ce maroul surprinde esența: pământ și recoltă.

Amenajarea office a pornit de la câteva elemente puternic reprezentative pentru companie:
#pământul: l-am reprezentat prin tencuiala decorativă rugoasă, maronie, aplicată pe peretii din spatiile comune
#vegetația: plante vii, care „cresc” peste această tencuială
#culturile și recolta: porțiuni de tapet cu puternice motive vegetale
#tehnologie: lampa flexibilă contemporană, tip neon, care creează traseul prin spațiu
#istorie: peretele retro cu imagini din istoria mărcii
#chimie: neoanele de un albastru electric

Recepția: Primul contact al clienților cu firma este un statement, o declarație de statut: eleganță, elemente lucioase din inox și MDF alb, lemn, lumină led, dar și acel element reprezentativ pentru companie: plantele vii si recolta, reprezentată de fototapetul de fundal.

Zonele comune:
Am acordat o importanță sporită zonelor comune și chiar am creat câteva „insule” de socializare care să stimuleze interacțiunile. Pe lângă bucătăria generoasă, am creat un spot interactiv cu cafea, sucuri, fructe, unde te poți intersecta cu colegii și poți avea o scurtă discuție în picioare. Este locul care a avut un succes instantaneu, chiar înainte de a termina amenajarea, ne surprindeam noi, arhitecții, având acolo discuțiile cu constructorul. Tot în părțile comune regăsim mici zone cu fotolii: unele pentru interacțiune, altele destinate conversațiilor telefonice private, acele fotolii de design „round private” cu spătar înalt fonoizolator și măsuță integrată.

Bucătăria, cu deschidere spre terasă, a devenit un spațiu foarte prietenos. Pardoseala cu un joc patchwork de culoare albastră combinată cu fototapetul vegetal și multe plante a devenit un loc unde oamenii mănâncă, glumesc și se simt bine. De fapt, despre asta e tot biroul lor.

Sala de meeting pentru întâlnirile interne este luminoasă și prietenoasă, cu un fototapet vegetal impozant.

Sala de conferințe, în schimb, este o declarație a modului premium de business pe care îl oferă firma: masă impozantă pentru 24 de persoane, scaune elegante, de design. Pereții fonoabsorbanți sunt îmbrăcați într-un fototapet din degradeu alb-albastru, o aluzie la metafora creșterii, acel „burst of life” din lumea vegetală. Ea reprezintă și punctul final al traseului ghidat de lampa organică.

Biroul pentru manageri: cu texturi cu aspect de comfort, și cu un aer elegant, cei care vin la discuții sunt invitați să stea la o masă cu scaune de design. Spațiul este deopotrivă profesional dar și cald, primitor.

Pentru că munca de birou nu mai înseamnă doar stat ore întregi pe un scaun, am propus câteva birouri reglabile pe înălțime, care îți permit lucrul și din picioare. De asemenea, spatiile de birouri au fost împânzite de multe plante naturale dar și de decorații: stickere cu natură, decorațiuni cu păsări din gips care creează un efect 3D. Toate, pe fundaluri de culoare deep blue (albastru), culoarea de brand a companiei.

Prin această amenajare office, am reușit să creăm un mediu prietenos și un nou motiv de mândrie pentru angajații care scriu, zi de zi, istoria de succes a unei companii de top din România.

Fit-out și mobilare: About Office.