+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Modern nest

Transparență și plutire, într-o amenajare nordică și luminoasă, cu elemente designish atent coordonate.
  • Client
    Tânără
  • FINALIZAT
    2018
  • TIP PROIECT
    Apartament în bloc nou
  • Designer
    Roxana Revin
    & Alexandru Bucur
  • foto
    Vlad Crețeanu
  • Apariții media
    Album "Lifestyle Design Interior" 2019
    Emisiunea "Casa CD" Prima TV, mai 2019
    Designist.ro
    Povesteacasei.ro

Proiect publicat de Designist.ro si Povesteacasei.ro

Beneficiara și-a dorit un spațiu modern, luminos, cu un design scandinav, care să integreze o bibliotecă, spații de expunere pentru suvenirurile din călătorii și canapeaua deja achiziționată.

Arhitecții au propus un concept care mizează pe transparență și senzația de plutire, sporite de lumina naturală și scenariile de iluminat propuse. 

Între punctele slabe ale spațiului original era dispunerea pe lungime a zonei de zi, fragmentată de stâlpi și grinzi. Pentru a distrage atenția de la acestea, s-a propus ca laitmotiv diagonala. Aceasta apare pe pardoseală (linia dintre gresie și parchet), în designul pantofarului din hol, care se aliniază la diagonala gresiei, la grila caloriferelor, în textura draperiei și în picioarele metalice ale mesei de bucătărie, care, văzute dinspre living, au un rol si de decoratie.

Pentru a infuza căldură într-un ambient în care s-au folosit sticla și elementele metalice, s-au introdus texturi naturale, confortabile: lemn de nuc, ratan, piele, materiale textile plăcute la atingere. Paleta cromatică a livingului: nuc, tonuri de alb, bej, grej, punctate inspirat de accente de negru (elementele metalice fabricate de Atelierele Bogman).

Senzația de plutire este dată de corpurile de mobilier suspendate și de țesăturile metalice fine, ce par fire textile, folosite la scaunele de bar, măsuța, șezlong și picioarele mesei de bucătărie.

Bucătăria este separată de zona de zi prin perete si ușa de sticlă, fiind delimitată fizic însă integrată vizual în spațiu. Ea explorează aceleași tonuri deschise și design minimalist. Faianța 3D de la Venis și blatul de granit Typhoon Bordeaux aduc dinamism încăperii. Și aici sunt prezente materialele naturale: ratan, metal, piatră, lemn.

Dormitorul și băile continuă nota scandinavă a spațiilor, explorând aceleași nuanțe și materiale. Provocarea proiectului a fost armonizarea obiectelor cu alură diferită într-un spațiu coerent și unitar.

În hol, s-a dorit un accent de culoare, dat de bumbii de cuier colorați din lemn, care se aplică  direct pe perete. Pentru a preveni murdărirea și zgârierea acestuia, s-a aplicat un panou de sticlă vopsită, găurită pentru a-i integra.