+7 (212) 674-25-10

© 2021 Larson. All Rights Reserved.
Development by Paul Studio

Open House - Calea Victoriei

Living-ul luminos de 50mp și înălțimea utilă de 3,5m într-un apartament în mijlocul Bucureștiului, i-au convins rapid pe proprietari să investească în această amenajare.
 • Client
  Familie cu copil
 • FINALIZAT
  2020
 • TIP PROIECT
  Amenajae la cheie
  apartament în bloc nou
 • Designer
  Alexandru Bucur&
  Sonia Dabija
 • foto
  Katia Zolotukhina

Proiect publicat pe Lovedeco.ro

Arhitecții Alexandru Bucur și Sonia Dabija de la Interiology au reușit să transforme un apartament spațios de aproape 120 metri pătrați într-o locuință modernă și confortabilă. Proprietarii, persoane active, obișnuite să aibă mereu prieteni în vizită, și-au dorit un spațiu care să se plieze pe stilul lor de viață. Amenajarea a durat aproape șase luni și a dispus de un buget de 50.000 euro.

Apartamentul se află într-un imobil nou construit, într-o zonă de case vechi, la doi pași de Calea Victoriei. Este o locuință cu dimensiuni generoase, o înălțime de invidiat de 3,5 metri și un interior scăldat în lumină naturală. Din punct de vedere al compartimentării, apartamentul este compus dintr-o zonă deschisă cu o suprafață amplă de 50 metri pătrați care cuprinde bucătăria, livingul și diningul. Mai dispune de un hol cu mult spațiu de depozitare, două dormitoare și trei băi.

Open-space de 50 metri pătrați, perfect pentru serile cu prietenii

Amenajarea a pornit cu un buget fix, dar cum prețurile de pe piața de construcții au tot crescut în ultimul an, suma a fost depășită cu 20%. Doar aerul condiționat a presupus o cheltuială de 3.000 euro. Beneficiarii călătoresc mult, având posibilitatea să lucreze remote. Cum nu exclud varianta să închirieze, la un moment dat apartamentul sau chiar să îl vândă dacă li se oferă posibilitatea să se mute într-o țară exotică, au preferat să țină bugetul sub control. Amenajarea a fost orientată astfel pe soluții practice de mobilare și pe obținerea unui interior cât mai aerisit și mai ușor de întreținut.

„Una dintre cerințele proprietarilor a fost să găsim o soluție de compartimentare a spațiului care să se plieze pe stilul lor de viață. La ei e open-house, mereu sunt oameni în vizită, așa că am încercat să lăsăm spațiile largi, cât mai ample. Avem bucătărie deschisă, cu masă mare pe mijloc, adică fix spațiul pe care ți-l dorești atunci când dai o petrecere”, spune arhitectul Alexandru Bucur. „De asemenea, am izolat fonic dormitorul cel mai apropiat de această zonă de zi. Chiar dacă invitații doresc să rămână până dimineața, gazdele se pot duce la culcare, fără să fie deranjate de zgomot”.

Masa cu blat din lemn de stejar este de la Cioata

O atenție deosebită a fost acordată soluțiilor de depozitare

Delimitările din open space s-au făcut doar prin poziționarea pieselor de mobilier și prin traseele de lumini de pe tavan. Pentru a obține acel interior aerisit și practic, dorit de beneficiari, arhitecții au proiectat spații de depozitare „invizibile”. Au reușit să obțină acest efect prin mobilier făcut la comandă, camuflat în amenajare. În hol, dressingul înalt până în tavan înglobează toate lucrurile administrative din casă: mașină de spălat și uscător, zonă de încălțăminte, cuier, loc de bagaje, loc de schiuri, scară, masă de călcat. De asemenea, ascunde cele două uși de intrare în băi.

Și în dormitorul matrimonial, proiectarea dressingului s-a dorit a fi cât mai subtilă și mai eficientă. Încăperea are o suprafață generoasă de 21 metri pătrați. Patul este așezat mai spre fereastră în ideea de a lăsa liberă zona de mijloc pentru exercițiile de yoga.

Piatra naturală din baie, acoperită cu microciment

Apartamentul a fost cumpărat la alb, dar a mai trecut prin câteva modificări, mai ales pe partea de instalații. Conceptul de amenajare propus de echipa Interiology a presupus reconfigurarea iluminatului interior, ceea ce a însemnat crearea de noi trasee și suplimentarea numărului de prize. A mai fost nevoie de câteva calorifere în plus și de adaptarea instalației sanitare pentru a corespunde proiectului. De departe însă cea mai mare provocare a amenajării a fost renovarea băilor, finisate inițial cu piatră naturală.

„Băile nu au fost deloc pe placul proprietarilor”, povestește arhitectul Alexandru Bucur. „Am propus acoperirea placărilor cu un strat de microciment pentru un aspect modern. A fost o etapă care ne-a dat mici bătăi de cap. Dar a fost o soluție care ne-a ajutat să ținem bugetul sub control și să nu complicăm mai mult șantierul”.